Vertrouw je eigen energie

Vertrouw in jezelf, in je eigen kunnen, in je eigen energie. Laat anderen je niet van de wijs brengen, je weet zelf heel goed wat je kunt, je weet zelf heel goed wat je wel aankunt en wat niet. Laat je leiden door wat goed voelt en stop als je voelt dat het genoeg is. Stop zodra je voelt dat je energie aan het wegstromen is, dat is een goed punt om weer terug te gaan naar jezelf. En je eigen energie op te laden. Dat kan op zoveel manieren. Experimenteer met manieren die voor jou werken, naar een liedje luisteren, een stukje wandelen of rijden, een tijdschrift lezen of een meditatie. Misschien even bellen met een vriend(in) of een douche nemen. Het maakt niet uit wat het is, zolang je het maar met aandacht en plezier doet. Geniet er bewust van en dank het moment. En ga vervolgens weer verder.

Kies vanuit liefde. Maar hoe doe je dat dan precies?

Liefde verhoogt je stemming, liefde zorgt voor het hoogste goed, liefde laat je stralen en liefde zorgt voor fijne oplossingen. Met liefde voel je je gesterkt, door liefde voel je meer waarde in je leven. Liefde IS het hoogste goed.
Stem je af op liefde als je een beslissing moet nemen. Denk aan iets fijns, aan iemand waar je van houdt of aan een mooie herinnering. Bekijk vervolgens de verschillende opties van je vraagstuk, duik er in en voel welke beter voelt. Welke iets lichter voelt. Weet je het nog niet zeker? Zak dan diep in je lichaam, doe eventueel je ogen dicht en voel, fantaseer over elke mogelijkheid. Welke kant wil je het liefst op, waar gaat meer aandacht naar uit? Wat zegt je hart? Kijk voorbij je angst en alle praktische omstandigheden, maar kijk ook voorbij je enthousiasme. Voel dieper, voel wat er is als je in rust en stilte naar de situatie kijkt. Stem je af op liefde en vind het antwoord dat klopt voor jou.

Onvoorwaardelijke liefde, hoe ziet dat er uit?

Dat hoef je niet te zien, dat kun je voelen voor jezelf en voor ieder ander. Mensen waar je van houdt en mensen die je eigenlijk niet zo leuk vindt. Richt je op de fijne kanten van ieder mens en je voelt altijd ergens liefde voor. Niet voor slechte daden, niet voor slechte en gemene woorden. Wel voor wie degene in essentie is, voor degene die jij in essentie bent. Alles is een uiting van liefde of een schreeuw om liefde. En liefde heeft meerdere uitingen, dus de schreeuw ook. Kun jij liefde zien in alles om je heen? Begin makkelijk en daag jezelf zo stapje voor stapje verder uit. Waarom? Omdat liefde zoveel beter voelt dan wat ook maar ter wereld. Het gevoel van liefde geven of ontvangen is heerlijk. Dus een goede reden om daar zo vaak mogelijk mee bezig te zijn ?